crap idle and engine power cut.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
   JZS147 Australia Forum Index -> Aristochat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mxracer
'Mr. MotoX'


Joined: 04 Feb 2008
Posts: 674
Location: oh here i am .. PERTH

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 10:08 am    Post subject: Reply with quote

yea man i got spares , come try em out if ya like
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

A big thanks to Soti for coming around to lend me a hand! Top bloke! I owe you one

We swapped over to different coil packs, Ecu's, spark plugs, ignitors. Checked for error codes

After a few hours, we got the car started, but it wouldn't hold idle for a few seconds! And when you feather the throttle, it would just stall.

somehow we got it idling running on 4-5 cylinders so we left idling when i went off and bought some injector cleaner. after 5 minutes of putting in the injector cleaner, it idled heaps better, to the point where we could increase rpm/throttle smoothly. There was still a missfire every 5 seconds.

Probably left it idling for a good 20-30 mins before it stalled and would not start back up again.

So we narrowed it down to fuel injectors being blocked due to the installation of the new walbro gss342.
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Woggin
Site Moderator


Joined: 08 Sep 2009
Posts: 4242
Location: per SOR

PostPosted: Mon Aug 16, 2010 1:36 am    Post subject: Reply with quote

teknoboi wrote:
So we narrowed it down to fuel injectors being blocked due to the installation of the new walbro gss342.


sure hope so!
_________________
JZS147 CLUB STICKERS
http://www.jzs147.com.au/forum/viewtopic.php?t=13060

JZS147 stock snails 12.58@115, T04Z is here, still in beta!
Ae111r BZR levin daily

Old rides: 92 ep82gt, 92 sw20r, 00 ncp10r, 91 uzz31, 84 Ma61, 88 gz20, 90 jza70, 90 jza70 aerotop
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Woggin
Site Moderator


Joined: 08 Sep 2009
Posts: 4242
Location: per SOR

PostPosted: Mon Sep 13, 2010 3:29 am    Post subject: Reply with quote

any updates on this matey?
_________________
JZS147 CLUB STICKERS
http://www.jzs147.com.au/forum/viewtopic.php?t=13060

JZS147 stock snails 12.58@115, T04Z is here, still in beta!
Ae111r BZR levin daily

Old rides: 92 ep82gt, 92 sw20r, 00 ncp10r, 91 uzz31, 84 Ma61, 88 gz20, 90 jza70, 90 jza70 aerotop
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

not as yet! just dont have time for it right now, getting hammered by uni! Might just drop it to my dads mechanic to get the injectors cleaned and see if they can find out what the problem is.
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Tue Sep 21, 2010 9:30 pm    Post subject: Reply with quote

Had a quick chat with dads mechanic, and he's told me it might not be injectors. He said even if one injector is blocked the car should still crank over but miss, so he said I could be wasting money having the injectors pulled out and cleaned. ECU pulled no error codes? Crank Angle Sensor? IACV? these would sure shoot out an error code right? any other ideas fellas?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chappo
'Ex Aristo Owner'


Joined: 30 Apr 2007
Posts: 4813
Location: Perth

PostPosted: Tue Sep 21, 2010 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

If the IACV (or most other sensors) is throwing a bad signal the chances are that you will not get an error code on the ECU. It would really only be on a complete failure that you would get a code.. I would suggest taking it apart and cleaning it..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Woggin
Site Moderator


Joined: 08 Sep 2009
Posts: 4242
Location: per SOR

PostPosted: Wed Sep 22, 2010 4:11 am    Post subject: Reply with quote

dont forget, when we put the injector cleaner in, it got better, then got worse.....so if the injectors are infact clean......but have a shitty spray pattern, itll still run like a pig! and you did say you got some 'gunky shit' out of the filter!

a guy on toymods is wrecking a 2jzgte atm so could get parts off that?
_________________
JZS147 CLUB STICKERS
http://www.jzs147.com.au/forum/viewtopic.php?t=13060

JZS147 stock snails 12.58@115, T04Z is here, still in beta!
Ae111r BZR levin daily

Old rides: 92 ep82gt, 92 sw20r, 00 ncp10r, 91 uzz31, 84 Ma61, 88 gz20, 90 jza70, 90 jza70 aerotop
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

hey just and update on this, dropped my car off at my dads mate workshop.

They checked and over checked, and finally got the fuel pump. They pull'd it up and quickly noticed excessive corrosion , with water in my fuel tank! Been instructed by my mechanice, that he will taking the fuel tank out, and cleaning all the lines purging with fuel in and return lines. If i cant find another fuel pump, they said they will most likely use a commodore pump

apparently the brand new walbro gss341 i stinalled recently has been taken over with corrosion that say it probably isnt worth using.?

OR I'm going try source a bosch 044 and get them to fit it?


PS Any know where to get a bosch 044 cheap and fast locally?


cjeers

EDIT! mind the language and grammar,I had planed to take my stilnox, and then sleep since i had a 4am shift this morning, then the mechanic called to discuss some stuff and to show me what he has diagnosed, So i drove a 5 min drive and took them my standard full pump. What a challenge!
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss


Last freaked with by teknoboi on Wed Dec 08, 2010 6:19 pm; freaked 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chappo
'Ex Aristo Owner'


Joined: 30 Apr 2007
Posts: 4813
Location: Perth

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

From me Very Happy

Take my 040 and I will get a new one sent to me.

Can pick it up tonight if you want?

$200 and its yours.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

issit new? used?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chappo
'Ex Aristo Owner'


Joined: 30 Apr 2007
Posts: 4813
Location: Perth

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Still in its packaging..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

just realised yours is the 040 one?

I'm after the 044, which should meet my big single demands later?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chappo
'Ex Aristo Owner'


Joined: 30 Apr 2007
Posts: 4813
Location: Perth

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 1:08 am    Post subject: Reply with quote

They still will work perfectly fine in tank.. Just needs some minor mods but will be more than ok for what you need.

Edit: I was planning on running mine in tank also..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 3:26 am    Post subject: Reply with quote

Chappo wrote:
They still will work perfectly fine in tank.. Just needs some minor mods but will be more than ok for what you need.

Edit: I was planning on running mine in tank also..


i thought the 040 was intank and rated at 500hp?
044 was external but rated at 700hp?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Woggin
Site Moderator


Joined: 08 Sep 2009
Posts: 4242
Location: per SOR

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 3:36 am    Post subject: Reply with quote

water in the tank?? ummm, thats a bit concerning!! any ideas?? bad fuel? the fuel pump could be heard buzzn it lil tits off when i was there! wonder wats happend?
_________________
JZS147 CLUB STICKERS
http://www.jzs147.com.au/forum/viewtopic.php?t=13060

JZS147 stock snails 12.58@115, T04Z is here, still in beta!
Ae111r BZR levin daily

Old rides: 92 ep82gt, 92 sw20r, 00 ncp10r, 91 uzz31, 84 Ma61, 88 gz20, 90 jza70, 90 jza70 aerotop
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 4:43 am    Post subject: Reply with quote

Woggin wrote:
water in the tank?? ummm, thats a bit concerning!! any ideas?? bad fuel? the fuel pump could be heard buzzn it lil tits off when i was there! wonder wats happend?


I'm assuming bad fuel somewhere which has, exacerbated the problem as time passed. I wouldn't have a clue where to start to figure out which servo I got the bad batch of fuel from.

The walbro was bought in late august and installed late September sometime? my mechanic pulled it out and it was way corroded! I was amazed... he was like I wouldn't bother using it. So I'm out to find a bosch 044 now, or he said he'll put in a commodore pump in lol!

I'm assuming the pump continued to suck water and eventually blocked the injectors...?
if that's the case, I'll be looking for some 650cc drop ins to prepare for single down the track. Might as well put in upgrades now to avoid future re-installations.

He will be closing his workshop down in a week over the holidays and open up in January sometime. Perfect so I can go hunt down these parts.
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chappo
'Ex Aristo Owner'


Joined: 30 Apr 2007
Posts: 4813
Location: Perth

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 10:20 am    Post subject: Reply with quote

teknoboi wrote:
i thought the 040 was intank and rated at 500hp?
044 was external but rated at 700hp?


My bad.. I have the 044 external pump..

Said $200 before but will actually be about $210 (Factoring in postage for a new pump to me)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

No worries, just gonna order one from eBay. Think they're $185 delivered?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
teknoboi
'Ex Aristo Owner'


Joined: 23 Apr 2007
Posts: 497
Location: Perth

PostPosted: Sat Feb 05, 2011 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

so i drove the car for a good 300kms before idle went a bit weird again! It only happens intermittently and feels like the car is missing a bit on acceleration.

I'll be changing my CTS and cleaning my IACV soon. Will a faulty CTS or IACV cause intermittent hesitance on acceleration?
_________________
The Stable
=======
1996 Toyota Aristo 3.0V
Blitz ECU and BPU, all cuts removed. 1.2bar! fun!
http://www.youtube.com/watch?v=ekZSXocOxik <-BURNOUT!

1989 Kawasaki ZXR250 (ZX-2R)
19000rpm goodnesss
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    JZS147 Australia Forum Index -> Aristochat All times are GMT + 10 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum









Faq   |   Search   |   Memberlist   |   Usergroups   |   Register   |   Profile   |   Log in

Powered by phpBB Copyright © phpBB Group, 2005. All Rights Reserved

Hosted by Fluffyduck Internet Services - Supraforums.com.au Partner